5.5.09

Η Αθήνα είναι η τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα στο Διαδίκτυο

Στην τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης αναδεικνύεται η Αθήνα, τουλάχιστον σύμφωνα με έρευνα της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής κοινότητας στο Διαδίκτυο, ΤripΑdvisor. Την «πρωτιά» κατέχει το Λονδίνο και ακολουθεί το Παρίσι.
Στην έρευνα, στοιχεία της οποίας αναδημοσιεύουν τα "Νέα", συμμετείχαν 2.376 Ευρωπαίοι ταξιδιώτες. Το Λονδίνο, εκτός από την πρώτη θέση στην κατηγορία της βρώμικης πόλης, κερδίζει την πρώτη θέση στις κατηγορίες του χειρότερου φαγητού, των πιο κακοντυμένων κατοίκων και της πιο ακριβής ευρωπαϊκής πόλης.
Αποζημιώνεται όμως αποσπώντας το βραβείο της πόλης με την καλύτερη νυχτερινή ζωή, με τα καλύτερα δημόσια πάρκα και με τα περισσότερα αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο τουρίστας δωρεάν. Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, το Παρίσι είναι η πιο υπερτιμημένη ευρωπαϊκή πόλη, η δεύτερη πιο ακριβή, η λιγότερο φιλική, αλλά και η πόλη με τους πλέον καλόγουστους -στο ντύσιμο- κατοίκους. Από την άλλη πλευρά, η γαλλική κουζίνα θεωρείται ως η καλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πιο καθαρή πόλη στην Ευρώπη είναι η Κοπεγχάγη, ενώ η Βαρκελώνη κερδίζει τις εντυπώσεις ως η πόλη με την καλύτερη αρχιτεκτονική. Ακολουθούν η Ρώμη και το Λονδίνο.
Το Δουβλίνο είναι η πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους, ενώ οι πιο βαρετές πόλεις στην Ευρώπη αναδείχτηκαν οι Βρυξέλλες, και η Ζυρίχη και το Δουβλίνο.


Πηγή: in.gr