6.7.07

Live Earth



Έτσι ονομάστηκε η «μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση όλων των εποχών για την επαγρύπνηση απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τις τρομακτικές κλιματικές αλλαγές» Δυο δισεκατομμύρια τηλεθεατές υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις «με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν στα περιβαλλοντικά θέματα»

Τουλάχιστον έτσι γραφούν οι εφημερίδες. Κατά πόσο όμως αυτό είναι αλήθεια;

Το Live Earth θα είναι ένα πανηγύρι με συναυλίες και εκδηλώσεις σε όλο το κόσμο. Εκεί θα παραβρεθούν όλοι οι «μεγάλοι σταρ» του συστήματος, δίνοντας λίγη απ τη λάμψη τους. Το Live Earth διοργανώνεται από τον Αλ Γκορ ,πρωην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ,που πλέον συνταξιούχος αποφάσισε να βοηθήσει τον πλανητη, αποφασισε να γίνει οικολόγος.
Εμείς δε δεχόμαστε τη γιορτή που θα γίνει αυριο. Και αντιμετωπίζουμε αυτή τη φιέστα γεμάτοι επιφυλάξεις.

Η οικολογία που εμείς πρεσβεύουμε δεν έχει καμιά σχέση με αυτές τις εκδηλώσεις εντυπωσιασμού. Τις εκδηλώσεις που σαν μοναδικό στόχο έχουν να καταπνίξουν το πραγματικό ενδιαφέρον του κόσμου, να πείσουν τον κόσμο ότι αφού παρακολούθησε μια συναυλία έκανε το χρέος του και μπορεί ανακουφισμένος να γυρίσει στη ζωούλα του. Η οικολογία που εμείς πρεσβεύουμε είναι στάση ζωής ,είναι επανάσταση ενάντια στο σύστημα τους .Στο σύστημα που ενώ καταστρέφει αυτό το πλανήτη, προσπαθεί εναγωνίως να μας πείσει πως νοιάζεται και δρα ενάντια στη καταστροφή. Η οικολογία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθεωρηση. Ειναι μια συνεχής πάλη και όχι μια στιγμιαία εκδήλωση (ψεύτικου) ενδιαφέροντος.

Όλοι αυτοί μεθαύριο θα έχουν εξαφανιστεί, θα έχουν σωπάσει. Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τη σωτηρία αυτού του πλανήτη ,θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον…

Τέλος, τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν στο ίδρυμα «Συμμαχία για την προστασία του κλίματος» το οποίο ίδρυσε ο Αλ Γκορ.
Και ο νοών νοείτω!