15.9.10

Οικολογική παρέμβαση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ στην Κομοτηνή!

Mέλη της «Πράσινης Πτέρυγας», της οικολογικής παρέμβασης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ροδόπης, καθάρισαν το παρκάκι στην Παλιά Νομική Σχολή.
« Συνελέξαμε διάφορα είδη σκουπιδιών, γεγονός που δείχνει την νοοτροπία κάποιων ασυνείδητων να πετούν κάτω οτιδήποτε.
Η πράξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του Κινήματος μας, και αποτελεί μια συμβολική ενέργεια. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι απλά ένα κόμμα, αλλά ένα επαναστατικό Κίνημα που για εμάς οι κύριοι άξονες της Κοσμοθεωρίας μας είναι η ΦΥΛΗ και η ΦΥΣΗ. Δυστυχώς η οικολογία ακούγεται συχνά από τα στόματα διάφορων πολιτικάντηδων, για να εξυπηρετήοσυν τα άνομα συμφέροντα τους. Έχει συνδεθεί με αριστερές και διεθνιστικές τάσεις. Σε καμία περίπτωση η οικολογία και ο φυσιολατρεία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως προσωπεία πολιτικών κάποιων θλιβερών υποκειμένων. Είναι έννοιες βαθύτερες και αποτελούν μαζί με άλλες αξίες ολόκληρη κοσμοθεωρία, αυτή της αγάπης για τη Φύση, το περιβάλλον. Ως Χρυσαυγίτες τοποθετούμε την προστασία του Περιβάλλοντος στην ύψιστη θέση των προτεραιοτήτων μας! Η αγνή αγάπη για τη Γη μας και ευρύτερα για το περιβάλλον εναρμονίζεται με την επιταγή «Κατά φύσιν ζειν, πράττειν και σκέπτεσθαι», όπως πρέσβευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Όσοι γνωρίζουν μυθολογία και Ιστορία θα ξέρουν ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν ιεροποιήσει τη γη ως φυσικό, βιολογικό λίκνο της Κοινότητας. Έτσι τόνιζαν τη σημασία της γης που θεωρούταν ως Μητέρα και τροφός, καθώς είναι η πηγή ζωής για κάθε έμβιο ον.
Καταγγέλουμε λοιπόν την περιφρόνηση του κράτους(;) προς το περιβάλλον. Δυστυχώς οι πόλεις εξελίσσονται σε ένα εξαμβλωματικό πρότυπο, σε ακαλαίσθητες τερατουπόλεις όπου η αστυφιλία και τα φθοροποία της πρότυπα κυριαρχούν. Η διάρρηξη των δεσμών μεταξύ ανθρώπου και Φύσεως αποβαίνουν μοιραίες. Στο χέρι μας είναι να σώσουμε τη Φύση, διότι και αυτή θα σώσει εμάς.»

Πράσινη Πτέρυγα