24.4.10

Η βρώμικη ΔΕΗ, η ενεργειακή πολιτική και τα πράσινα άλογα


Το θέατρο του παραλόγου, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, καλά κρατεί. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, είχαμε την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, στην Κοζάνη, σε μία προσυνεδριακή σύσκεψη του κόμματός του για την ενέργεια. Τελικά δεν έχουν και τόσο καλό timing εκεί στη ΝΔ, πέντε χρόνια ήταν στην εξουσία και δεν έκαναν τίποτα, τώρα που είναι στην αντιπολίτευση τους έπιασε ο πόνος για την περιοχή και την ενέργεια... Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να προωθήσουν το πολιτικό αλτζχάϊμερ και να πείσουν ότι όλα τα δεινά για την Ελλάδα άρχισαν από το 2004 και μετά, ακούσαμε τόσα πολλά προεκλογικά για την "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινη ανάπτυξη δεν είδαμε ακόμα. Έτσι λοιπόν, περιοριζόμαστε στην οικολογία του Τρεμόπουλου και του Καφετζόπουλου, που περιέχει λίγο Κεμάλ και ολίγη από "δημοκρατία της Μακεδονίας", με μερικές δόσεις Αλαφούζου και τις περίφημες δενδροφυτεύσεις του ΣΚΑΙ.

Μέσα σε αυτό το "οικολογικό" πλαίσιο, δημοσιεύτηκε και η λίστα με τις 30 πιο ρυπογόνες επιχειρήσεις στην Ευρώπη για το 2009, όπου τα... ελληνικά χρώματα αντιπροσωπεύει επάξια η ΔΕΗ και το λεκανοπέδιο της Κοζάνης, με σημαντική άνοδο. Συγκεκριμένα, ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου το 2009 ανέβηκε στην 9η θέση από την 11η που βρισκόταν το 2008 με έκλυση 12,9 εκατ. τόνων CO2 από 11,8 εκατ. τόνους ένα χρόνο πριν. Όσο για τον σταθμό της Καρδιάς στην Κοζάνη, ανέβηκε 6 θέσεις, από την 20ή στην 14η θέση με 9,6 εκατ. τόνους CO2. Συνολικά πάντως, καταγράφηκε υποχώρηση 10,2% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους "30" σε σχέση με το 2008, εκτός από τη ΔΕΗ βεβαίως βεβαίως.

Με τί μούτρα έρχονται λοιπόν οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων να μιλήσουν για "πράσινη ανάπτυξη" και "ενεργειακή πολιτική"; Τί έκαναν αυτοί τόσα χρόνια για να σταματήσει η αποικιοκρατική πολιτική της ΔΕΗ; Μήπως έβαζαν γελοία πρόστιμα στην επιχείρηση, τα οποία και δεν εισέπρατταν ποτέ; Γιατί άρχισαν μερικοί να ψελίζουν όψιμα και συμφεροντολογικά για την κατασπατάληση των κονδυλίων του τοπικού πόρου ανάπτυξης και η ίδια η αντιπολίτευση έσπευσε να κλείσει το θέμα; Μήπως τόσα χρόνια τρώνε όλοι από τα χρήματα τα οποία έπρεπε να επενδυθούν για την ανάπτυξη του νομού Κοζάνης και την προετοιμασία της μεταλιγνιτικής περιόδου; Ας ανοίξει ο φάκελος να δούμε ποιοί είναι για να πηγαίνουν φυλακή τελικά... Όσο για τις διεκδικήσεις συλλόγων και "ενεργών πολιτών", πολύ κρίμα που αυτές είτε καπελώνονται από αστέρες σαν τον Τσίπρα, που ήρθε κάποτε κι αυτός για "επαναστατικό τούρισμο" στην περιοχή και ακόμα περισσότερο κρίμα που σταματούν σε κάποιες αποζημιώσεις και άρχισαν μόλις έκλεισε η κάνουλα των προσλήψεων της ΔΕΗ που βόλευε καλά πολλούς...

Επειδή λοιπόν, σας έχουμε βαρεθεί όλους με τις αναλύσεις και τις προτάσεις σας, η δικιά μας πρόταση παραμένει τόσα χρόνια σταθερή, ανοιχτή και ξεκάθαρα αγωνιστική: Λαϊκός Εθνικισμός τώρα! Για την Πατρίδα και τον Λαό! Ενάντια στην δικτατορία των διεφθαρμένων!

Πηγή : http://xadytmak.blogspot.com/