24.2.10

Δίωξη Ουκρανού Εθνικιστή

Στις 18 Φεβρουαρίου ολιγάριθμη ομάδα Ουκρανών Εθνικιστών έκαναν δράση διαμαρτυρίας ενάντια στην βιομηχανία της γούνας. Όταν βρέθηκαν μπροστά από ένα κατάστημα το οποίο εμπορεύεται γούνες πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση εναντίον του πετώντας φωτοβολίδες και καπνογόνα. Μετά από αυτή την κίνηση των συναγωνιστών ακολούθησε συμπλοκή με τους φύλακες του μαγαζιού με αποτέλεσμα ο νεαρός ακτιβιστής Eugene Voloschuk να κρατηθεί όμηρος από αυτούς, μέσα στο κατάστημα.
Ο Eugene ξυλοκοπήθηκε άγρια για ώρες και μετά μεταφέρθηκε από τους φύλακες στην αστυνομία όπου ο ξυλοδαρμός του και η ανάκριση συνεχίστηκε προσπαθώντας να αποσπάσουν πληροφορίες για τους συναγωνιστές του και το περιστατικό. Του αρνήθηκαν κάθε ιατρική βοήθεια ενώ βρισκόταν σε άσχημη σωματική κατάσταση. Τελικά ο Eugene βρέθηκε κατηγορούμενος και σήμερα αντιμετωπίζει 3 με 7 χρόνια φυλάκισης.
Οι συναγωνιστές από την Ουκρανία απαιτούν την άμεση αποφυλάκιση του και την απόσυρση των κατηγοριών. Ο Eugene χρειάζεται την άμεση στήριξη μας και για αυτό δημιουργήθηκε λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης στην ιστοσελίδα Webmoney και μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει με δολάρια στον λογαριασμό Z253614816804.

ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
!