26.11.09

Eπικήρυξη για το δράστη, που σκότωσε και διαμέλισε καφέ αρκουδάκι

Τη βούλησή του να επικηρύξει τον δράστη, που θανάτωσε και διαμέλισε μικρή καφέ αρκούδα στην περιοχή της Ροδόπης, έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμος Σταυρούπολης Ξάνθης.

Όπως αναφέρεται... στη σχετική ανακοίνωση, η ανάγκη να βρεθεί ο υπεύθυνος είναι επιτακτική καθώς, «ο δράστης, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, πάσχει από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και ως εκ τούτου αποτελεί κίνδυνο για την τοπική κοινωνία».

Ο δήμος Σταυρούπολης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λογοδοτήσει ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις πράξεις του.«Προς επίτευξη αυτού του στόχου, εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί επίσημα η προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ υπέρ οιουδήποτε προσώπου παράσχει στοιχεία και καταθέσει πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, προς το παρόν, εκκρεμούν οι εισηγήσεις των νομικών συμβούλων του δήμου, ώστε να διασφαλιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανωνυμία όσων θα παράσχουν πληροφορίες, καθώς και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.Ακολούθως, θα κοινοποιηθούν και επίσημα τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις επικοινωνίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη για όσους διαθέτουν στοιχεία, που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.