17.5.09

"Οικολόγοι" και πράσινα άλογα

Έφτασε λοιπόν η προεκλογική περίοδος και τα επιτελεία των κομμάτων, δίνουν τον δικό τους "έντιμο" αγώνα για μια "θέση στον ήλιο" της Ευρωβουλής. Η έριδες, τόσο μεταξύ των παρατάξεων, όσο, και οι εσωκομματικές καλά κρατούν. Όλα αυτά βεβαίως, είναι λίγο έως πολύ γνωστά και συνηθισμένα, έξαλλου, πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, γινόμαστε μάρτυρες των ιδίων γεγονότων.Το πολιτικό σκηνικό όμως φέτος είναι λίγο διαφορετικό, κι αυτό οφείλεται, στην εμφάνιση ενός νέου σχηματισμού (τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις) που φέρει το όνομα ‘’Οικολόγοι Πράσινοι».
Το συγκεκριμένο κόμμα, δεν είναι νεοϊδρυθέν, αλλά, υφίσταται εδώ και αρκετά χρονιά, όμως, βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Έτσι, ορισμένοι… σκέφτηκαν να το βγάλουν από την αφάνεια, να του προσδώσουν κύρος και να συμπεριλήφθη στις δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Μάλιστα, οι πολιτικοί αναλυτές και οι λοιποί "ειδήμονες" έκαναν λόγο για: «Το κόμμα που θα απορροφήσει την ψήφο των δυσαρεστημένων πολιτών». Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" λοιπόν, που κατά τα λεγόμενα των καθεστωτικών κύκλων, είναι η νέα πολιτική δύναμη του τόπου μας, σίγουρα θα πρέπει να έχουν και την ιδεολογική τους ταυτότητα. Μια ταυτότητα που εντέχνως αποκρύπτεται. Ποιες όμως είναι οι θέσεις που πρεσβεύει το συγκεκριμένο κόμμα; Και γιατί αυτές δεν έχουν την δέουσα προβολή, όταν την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις το παρουσιάζουν σαν 3η δύναμη; Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, ίσως, να έχουν σχηματίσει την γνώμη ότι πρόκειται για Ακτιβιστές Οικολόγους, που μάχονται για το μέλλον του περιβάλλοντος. Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε, μα, κάτι τέτοιο είναι αναληθές. Η οικολογική ευαισθησία των μέλλων αυτού του κόμματος, αναλώνεται σε μερικές γραμμές κάποιων κειμένων και τίποτα παραπάνω. Απ’ την άλλη, ίσως να τους θυμόσαστε λόγω του γνωστού και μη εξαιρετέου, Μιχάλη Τρεμόπουλου, Νομαρχιακού Συμβούλου Θεσσαλονίκης και επικεφαλή του Ευρωψηφοδελτίου. Ίσως να έρχονται στο νου ορισμένων, οι εμετικές απόψεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο όποιος πριν μερικά χρόνια, ζητούσε την αλλαγή του ονόματος της Οδού Αγίου Δημητρίου, στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε Οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Η παράνοια του εν λόγω κυρίου δεν σταμάτησε εκεί. Προ διετίας, είχε προτείνει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και πάλι το εξής: «Να τιμηθεί ο Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης», προκαλώντας τις ανάλογες αντιδράσεις από το Συμβούλιο. Η "Οικολογία" των "Πράσινων" όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι παρά ένα προσωπείο, ούτος ώστε να παραπλανηθεί το εκλογικό σώμα, ψηφίζοντας ένα κόμμα φύση και θέση ανθελληνικό. Ψηφίζοντας μια ακόμη παραφυάδα της αριστεράς, που έχει ντυθεί το μανδύα της οικολογίας για να μην δίνει στόχο….Ήρθε η στιγμή όμως, να μιλήσουμε δια στόματος "Οικολόγων". Παραθέτουμε λοιπόν τις επίσημες θέσεις του κόμματος, που ως δια μαγείας εμφανίστηκε απ΄ το απόλυτο πουθενά στο προσκήνιο. Θέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με ζήτημα μείζονος σημασίας, όπως είναι τα Εθνικά μας θέματα, η λαθρομετανάστευση και τα ναρκωτικά.
Έχουμε και λέμε:
Μακεδονικό: «Για την εκκρεμότητα με το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας, αναγνωρίζουμε ότι η ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων, ότι καμιά εθνότητα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες αλλά και ότι κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της και τις περιφέρειες της.»
Επίλυση του Κυπριακού: «Για το Κυπριακό, εμμένουμε στην προοπτική συναινετικής λύσης βασισμένης στις αποφάσεις του ΟΗΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και τα σημεία που είχαν δεχθεί οι δυο πλευρές για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, διζωνικής ομοσπονδίας των δύο κοινοτήτων. Ενισχύουμε τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης και συνεργασίας των δύο κοινοτήτων και την κατάρρευση του “μύθου” ότι οι δύο κοινότητες δεν μπορούν να ζήσουν πλέον μαζί.»
"Μειονότητες": «Πιστεύουμε σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Στο πλαίσιο αυτό δεν έχει σημασία ποιες μειονότητες θέλουμε εμείς να αναγνωρίζουμε, αλλά ποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να καταγράφονται ως ιδιαίτερες εθνικές ή γλωσσικές ομάδες στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας. Τα μειονοτικά ζητήματα δεν είναι ζήτημα διακρατικών σχέσεων αλλά ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Θεωρώντας τις ιδιαιτερότητες αυτές πολιτισμικό πλούτο και όχι δυνητική απειλή, αρνούμαστε κάθε διάκριση μεταξύ πολιτών με κριτήρια εθνικής καταγωγής ή ταυτότητας.»
Λαθρομετανάστευση: «Για μας οι μετανάστες/τριες και οι πρόσφυγες αποτελούν πλούτο και όχι απειλή. Προϋπόθεση όμως για να έρθει ο πλούτος αυτός στην επιφάνεια, είναι η αποδοχή της παρουσίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία μας αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην αναζωογόνηση επαγγελμάτων, (αγροτικών και άλλων) περιοχών και σχολικών μονάδων, τη στήριξη που έχουν προσφέρει σε ηλικιωμένους και άτομα που έχουν ανάγκη.Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητάνε:- Άμεση οργάνωση χώρων υποδοχής των μεταναστών/στριών, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.- Αναγνώριση της πραγματικότητας ότι τα σύγχρονα σχολεία είναι πολυπολιτισμικά και προσαρμογή της εκπαίδευσης στις νέες ανάγκες αλλά και ευκαιρίες γνωριμίας των πολιτισμών μεταξύ τους- Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης του αιτήματος για άσυλο σε συνδυασμό με την άμεση χορήγηση προσωρινής άδειας παραμονής (ροζ κάρτα). Γενναιόδωρη χορήγηση ασύλου και όχι «με το σταγονόμετρο» όπως ισχύει σήμερα. Θεωρούμε ότι εκτός από την αυτονόητη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου ή μεγάλων οικολογικών καταστροφών, πρέπει να δίνεται άσυλο και στις περιπτώσεις ανθρώπων που προέρχονται από χώρες όπου υφίστανται διωγμοί για λόγους θρησκείας, φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτικής δράσης.- Υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης προς όλους/ες τους μετανάστες/στριες, νομιμοποιημένους/ες και μη, για πρόσβαση σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, βοήθεια στην εξεύρεση στέγης και εργασίας, εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, επανένωση οικογενειών. Διερμηνείς στις δημόσιες υπηρεσίες για τις βασικές γλώσσες των μεταναστών/στριών και αντίστοιχα ενημερωτικά φυλλάδια για τις διαδικασίες που τους/τις αφορούν.- Στήριξη προγραμμάτων λαϊκών, ποικίλων εκδηλώσεων, πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, σε κοινόχρηστους χώρους μιας πόλης με στόχο τη βιωματική ανάπτυξη και της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών.
- Διευκόλυνση των προσπαθειών τους να αποκτήσουν δικούς τους χώρους λατρείας και πολιτιστικά κέντρα. Ειδικά για τους/τις Μουσουλμάνους/ες, υποστηρίζουμε αποκεντρωμένα τζαμιά στις περιοχές όπου κυρίως μένουν.- Αυτόματη παραχώρηση ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας. Παραχώρηση «διπλής υπηκοότητας» σε όσους ξένους/ες διαμένουν στη χώρα μας για χρόνια και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε συνδικαλιστικό, τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
- Στήριξη του πανευρωπαϊκού αιτήματος για ευρωπαϊκή ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες που συμπληρώνουν συγκεκριμένο χρόνο νόμιμης παραμονής.- Αφαίρεση των ναρκών κατά προσωπικού στα σύνορα.»

Ομοφυλοφιλία: «Νομοθετική κατοχύρωση του πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ίδιου φύλου εφόσον το επιθυμούν, με ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, όπως συμβαίνει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.»
Αποποινικοποίηση των Ναρκωτικών: «Διαχωρισμό στην αντιμετώπιση των ουσιών («σκληρά-μαλακά») με διερεύνηση της δυνατότητας αποποινικοποίησης ορισμένων κατηγοριών»

Αυτές είναι ορισμένες από τις "ιδέες" που εμπεριέχονται στο "μανιφέστο" των "Πρασίνων". Ιδέες ανθελληνικές, σε ένα κόμμα που απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από Απάτριδες. Ιδέες που εσκεμμένα δεν προβάλλονται, ώστε ο αδαείς ψηφοφόρος να έχει την εντύπωση, πως επιλέγοντας "οικολόγους" χτυπά το κατεστημένο . Ενώ, στην πραγματικότητα επιλέγει την λύση που βρήκε το ίδιο το σύστημα, για να προστατέψει τα συμφέροντα του.Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε, σε όσους συμπατριώτες μας έχουν αποφασίσει να "μαυρίσουν" τα πολιτικά κόμματα της διαφθοράς, ότι μπορούν την "δυσαρεστημένη" ψήφο τους να την δώσουν όχι στους Ανθέλληνες αλλά στους Εθνικιστές. Και την 7η Ιουνίου θα υπάρχει το ανάλογο ψηφοδέλτιο…