4.4.09

Χτυπούν με ξύλα τις κοιμισμένες αρκούδες ώσπου να ξεψυχήσουν

Πίνουν βότκα για να ζεσταθούν, να ζαλιστούν και να ζήσουν στο μέγιστο την «άγρια εμπειρία». Στόχος τους είναι να σκοτώσουν με τα ίδια τους τα χέρια, κι αν κάποιοι διστάζουν τελευταία στιγμή, πληρώνουν πολλά τους «οδηγούς» για να βάψουν εκείνοι τα χέρια τους με το αίμα των μεγαλόσωμων θηλαστικών. Το κυνήγι της αρκούδας είναι ηδονή για κάποιους, φαινομενικά ήπιους και comme il faut τύπους που κρατούν τα άγρια ένστικτά τους καλά κρυμμένα κάτω από τα σμόκιν και τους κολλαριστούς γιακάδες! Η Σιβηρία είναι ένα απέραντο άγριο πεδίο για να παίξουν κάποιοι πλούσιοι με περίεργες ορέξεις. Κανένας νόμος δεν φθάνει ώς εκεί. Οι διεθνείς οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις θεωρούνται «ανόητη φλυαρία» για τους ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν σκοτώνοντας την άγρια ζωή όχι για να επιβιώσουν αλλά γιατί αυτό είναι πιο εύκολο και πιο επικερδές από το να κάνουν μια κανονική δουλειά.

Η λαθροθηρία δίνει και παίρνει και κανείς δεν υπάρχει για να τους σταματήσει. Στο κυνήγι της αρκούδας παίρνουν μέρος επαγγελματίες κυνηγοί, τρία ή τέσσερα άτομα και συμμετέχουν οι πελάτες, άλλα έξι με οκτώ άτομα. Ο καθένας από τους ερασιτέχνες έχει πληρώσει το λιγότερο 8.500 ευρώ για να γίνει «κυνηγός» αρκούδας. Οι εξπέρ στην άγρια ζωή της Σιβηρίας στήνουν παγίδες ή, το χειρότερο, εντοπίζουν τα σημεία όπου οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Ετσι όπως είναι ναρκωμένες τους επιτίθενται και τις σκοτώνουν. Το πιο απλό θα ήταν να τις πυροβολήσουν, αλλά τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους διψάνε για... αίμα. Γι’ αυτό και προτιμούν τη μέθοδο του... ξύλου! Χτυπάνε με ξύλα στο κεφάλι το ζαλισμένο από τη χειμερία νάρκη ζώο μέχρι να πεθάνει. Οταν βεβαιωθούν ότι είναι νεκρό, πίνουν βότκα πάνω από το πτώμα και βάφουν τα πρόσωπά τους με το αίμα της αρκούδας! Η παράνοια, στο μεγαλείο της! Ολοι χαίρονται. Οι τουρίστες-κυνηγοί γιατί ικανοποίησαν το άρρωστο πάθος τους και οι επαγγελματίες γιατί τα κέρδη τους είναι τρελά! Μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους ερασιτέχνες «βοηθούς» τους και άλλα δεκαπέντε χιλιάρικα τουλάχιστον για το τρίχωμα της αρκούδας που θα το μοσχοπουλήσουν αφού γδάρουν το άτυχο ζώο! Υπάρχουν πάντα και εκείνοι που πληρώνουν αδρά μέχρι και τριάντα χιλιάδες ευρώ για μια νεκρή αρκούδα τριών μέτρων για να την ταριχεύσουν και να στολίσουν το σαλόνι τους με ένα ακόμα τρόπαιο! Αιχμαλωτίζουν τα μώρα και τα πωλούν σε τσίρκο.

Το σαφάρι των αρκούδων στα Πυρηναία ή στη Σιβηρία είναι σπορ για λίγους που πληρώνουν πολλά για να βάψουν το πρόσωπό τους με το αίμα του ζώου ως τρόπαιο και να κρατήσουν την ανωνυμία τους! Η πολιτισμένη Ευρώπη διαθέτει γραφεία ταξιδιών που διοργανώνουν «μόνο» τέτοια ταξίδια, ακόμα και αν η νομοθεσία της Ε.Ε. απαγορεύει το κυνήγι προστατευόμενων ειδών, ειδικά για λόγους «τουρισμού»! Στο Βέλγιο εδρεύουν τρία τέτοια γραφεία ταξιδιών, ενώ καμιά δεκαριά υπάρχουν και στη Γαλλία. Επιχειρήσεις στημένες για το τυφλό κέρδος, την παρανομία και τη νοσηρή ευχαρίστηση. Αυτό το βάρβαρο σπορ που ονομάζεται «κυνήγι αρκούδας» είναι μία από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις και ειδικότερα στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Το θερμόμετρο δείχνει μείον 40 βαθμούς Κελσίου. Η καρδιά των κυνηγών και των εντολοδόχων τους όμως είναι πολύ πιο κρύα! Πολλές φορές οι κυνηγοί εισβάλλουν στις σπηλιές όπου οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη και σκοτώνουν με τον ίδιο κτηνώδη τρόπο και τα μωρά της αρκούδας. Αν και αυτά τις περισσότερες φορές προτιμούν να τα αιχμαλωτίζουν ζωντανά και να τα πωλούν σε τσίρκο ή σε ιδιώτες που θέλουν ένα ζωικό πάρκο στην έπαυλή τους!


ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΟΛΟΥΡΗ