2.1.09

Η οικονομική κρίση και... τα κατοικίδια

Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση στον αριθμό ιδιοκτητών οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να συντηρούν τα κατοικίδια ζώα τους λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρουν διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις στην Αγγλία. Τα οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει αυτή η διαβόητη παγκόσμια οικονομική κρίση αυξάνουν συνεχώς το κόστος της συντήρησης των κατοικίδιων ζώων και αναγκάζουν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα ζώα τους.
Όπως διαβάσαμε: ο βοηθός διευθυντή της οργάνωσης «Dogs Trust», Τζον Κούλεν, εξήγησε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση: "Τον Ιανουάριο είχαμε περίπου 100 άτομα που ήθελαν να απαλλαγούν από το σκύλο τους. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός τους πλέον είναι 700, κάτι που αποδίδεται στην τρέχουσα οικονομική κρίση."
Είναι γεγονός πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι αλλά και ολόκληρος ο κόσμος δεν αφήνουν περιθώρια για περιττά έξοδα. Όμως το ότι η πρώτη περικοπή που σκέφτεται κάποιος να κάνει είναι τα έξοδα για τη συντήρηση του σκύλου του ή της γάτας του φαντάζει μάλλον παράξενο ...
Αν και όπως φαίνεται οι προτεραιότητες στις ζωές των ανθρώπων έχουν αλλάξει σημαντικά.