24.12.08

Πυρηνελουργία Αργολίδας

Στην Αργολίδα στον παραλιακό δρόμο της Ν. Κίου βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια τα 2 βασικά εργοστάσια πυρηνελουργίας του νομού. Όσα χρόνια υπάρχουν όμως η μόλυνση που προκαλείτε στο περιβάλλον  αλλά και η ρύπανση της θάλασσας του Αργολικού κόλπου,  στην οποία πέφτουν οι ρίποι των εργοστασίων είναι  ανυπολόγιστη. Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα τα εργοστάσια δεν πληρούν κανένα μέτρο για την μείωση της μόλυνσης με άμεσο αποτέλεσμα οι κάτοικοι των γύρω χωριών, του Ναυπλίου και του Άργους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μιας και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα τεράστια φουγάρα που λειτουργούν καθημερινά επί 24ώρου βάσεως.

   Το σοβαρό πρόβλημα το οποίο περνάει απαρατήρητο  από τους τοπικούς παράγοντες πρέπει να γνωστοποιηθεί και να καταγγελθεί από όλους τους φορείς και να δηλώσουμε την εναντίωσή μας σε όλους αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα εις βάρος της υγείας του ΛΑΟΥ αλλά και εις βάρος του περιβάλλοντος.

  • Ζητάμε άμεση λύση από τις αρμόδιες αρχές
  • Συχνότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο όλων των εργοστασίων από επιθεωρητές περιβάλλοντος οι οποίοι θα βρίσκονται στην υπηρεσία του λαού και όχι στο πλευρό των εργοστασιαρχών 
Πράσινη Πτέρυγα Αργολίδας