17.8.08

The Meatrix: Δείτε την τροφή σας όπως είναι

Το Meatrix είναι ένα πολυβραβευμένο ταινιάκι κινουμένων σχεδίων φτιαγμένο σε Flash, σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανοποιημένη γεωργία και εκτροφή ζώων. Ο Leo, ένα γουρούνι που ζει σε μια φαινομενικά παραδοσιακή οικογενειακή φάρμα, προσεγγίζεται από τον Moopheus, έναν ταύρο, που του δείχνει ότι η εικόνα που έχει για τη φάρμα του είναι μια ψευδαίσθηση και ότι στην πραγματικότητα είναι παγιδευμένος σε μια φρικτή βιομηχανική μονάδα. Ο Leo και ο Moopheus, με τη βοήθεια της Chickity, προσπαθούν να αποδράσουν από το Meatrix και να βοηθήσουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Το Meatrix, που στοχεύει στην ενθάρρυνση των καταναλωτών προς την αγορά οργανικών τροφίμων και κρέατος από ζώα ελευθέρας βοσκής, δημιουργήθηκε το 2003 από την Free Range Studios για λογαριασμό του κέντρου GRACE (GrassRoots Action Center for the Environment). Τα sequels, The Meatrix II: Revolting και The Meatrix II 1/2, δημιουργήθηκαν και κυκλοφόρησαν το 2006.

Δείτε το βιντεάκι, με ελληνικούς υπότιτλους, και ενημερωθείτε περισσότερο για το θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Meatrix.