13.5.08

Κάποιοι πραγματικά κουράζονται...

Παραθέτουμε την παρακάτω είδηση δίχως κανένα σχολιασμό διότι ειλικρινά δεν βρήκαμε λέξεις να τη σχολιάσουμε.

Για τις δράσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ενημερώθηκε από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε στον κ. Παπούλια υπόμνημα με τα πεπραγμένα της Επιτροπής. «Έχουμε κάνει αρκετές συνεδριάσεις και κυρίως έχουμε εγκαινιάσει έναν κύκλο επισκέψεων σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα η Επιτροπή έχει επισκεφθεί την Ηλεία, την Κοζάνη και τον Έβρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί αν η Επιτροπή επισκέφθηκε το Γράμμο, που υπέστη ανυπολόγιστη καταστροφή από τις περσινές πυρκαγιές. Όπως τον πληροφόρησε ο κ. Μητσοτάκης, η Επιτροπή δεν έχει πάει ακόμη εκεί.

Συμφώνησε, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο δάσος που καταστράφηκε, ευτυχώς -όπως είπε- όχι ολοσχερώς. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Επιτροπή επισκέφθηκε την Πάρνηθα, μία εβδομάδα πριν την εκεί επίσκεψη του Προέδρου. Απαντώντας, ο Κάρολος Παπούλιας είπε ότι αν το γνώριζε αυτό θα μπορούσε να είχε προγραμματιστεί μία επίσκεψη από κοινού.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι με τον Πρόεδρο είχαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εξ άλλου, όπως είπε, είναι γνωστό το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Κ.Παπούλιας για τα θέματα περιβάλλοντος. «Χρειαζόμαστε και τη δική του, πολύ σημαντική, συνεισφορά στον αγώνα να ανεβάσουμε τα θέματα του περιβάλλοντος πιο ψηλά στην πολιτική ατζέντα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως η δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος θα ήταν η λύση για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, απάντησε πως δεν είναι εκείνος ο μόνος που πιστεύει ότι χρειάζεται ανεξάρτητο υπουργείο, προσθέτοντας ότι «εξ άλλου και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα κινηθεί σ' αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: in.gr