30.10.07

Ευγονική και Οικολογία


Μία διαδεδομένη αντίληψη ανάμεσα στους οικολόγους διαφόρων «αποχρώσεων» είναι ότι η ποιοτική αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση του ίδιου του ανθρώπου. Αντίληψη που δεν αρνούμαστε σε καμία περίπτωση.

Όμως σαν εθνικιστές οικολόγοι δεν μπορούμε να μην δεχόμαστε και να μην υποστηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία πως «υπάρχουν άλλοι παράγοντες που διαθέτουν την πρωταρχική επίδραση επί της βελτιώσεως του ευ ζην του ανθρώπου,της πνευματικής και φυσικής του υγείας...ειδικά επί αντικειμένων όπως η κληρονομούμενη ευφυΐα ». Αυτοί οι παράγοντες είναι συντριπτικά γενετικοί.Η γενετική επιστήμη που ασχολείται με τη βελτίωση της ποιότητας των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων είναι η Ευγονική.Η λέξη Ευγονική κατασκευάστηκε το 1883 από τον Galton στην Αγγλία,ως παράγωγο της λέξης ευγενής.

Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο του Αγγλικού περιοδικού ”League Sentinel” αρ.τ. 57*:

«Η Ευγονική,ένα εξειδικευμένο αντικείμενο είναι περισσότερο αμφισβητήσιμη και έχει κηλιδωθεί με κατηγορίες καταχρήσεως από μέρους του φανταστικού,του Φρανκενστάιν της Σέλλυ ή μέσω της διαστρεβλώσεως των Εθνικοσοσιαλιστικών φυλετικών θεωριών.
Υπάρχει επίσης η ανησυχία ότι παρεμβαίνει με το φυσικό και το έμφυτο και αγνοεί τις επιθυμίες των κανονικών ανθρώπων που προτιμούν να μπουν στο τυχερό παιχνίδι,αυτού που πολλοί παίρνουν πως είναι ο κύκλος της ρουλέτας της ζωής.Η Ευγονική δεν αποδέχεται πως η ζωή θα πρέπει πάντοτε να είναι ένα τυχερό παιχνίδι, αλλά να παίρνει ως δεδομένη τη πεποίθηση πως μόνον η επιστημονική ρύθμιση μπορεί να σώσει τις μελλοντικές γενεές από κληρονομικές νόσους και ποικίλα γενετικά ελαττώματα,διασφαλίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο μια υγιή γονιδιακή δεξαμενή για τους μεταγενέστερους.
Οι άνθρωποι φαίνονται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ποσότητα των ανθρώπων στον κόσμο αυτό, δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τους την ποιότητα τους.Η Ευγονική δεν αποφεύγει δειλά αυτό το κρίσιμο ζήτημα και προσφέρει τη μόνη πορεία για Φυλετική καλυτέρευση.
Θα έπρεπε πρωτίστως να δηλωθεί πως η Ευγονική δεν απασχολείται με ιδέες ανωτερότητας ή κατωτερότητας. Ας γίνει αυτό ξεκάθαρο απο την αρχή.Παρόλες τις διαφορές μεταξύ των φυλών, απασχολείται πρωταρχικώς με την καλυτέρευση του συνόλου του ανθρωπίνου είδους. Πρωταρχικό της κίνητρο είναι ο αλτρουισμός, που σημαίνει σκοπός της είναι η βελτίωση στην υγεία, η ευτυχία και η καλυτέρευση της ανθρωπότητας, όχι μόνον για το παρόν αλλά παντοτινά.»


Η Ευγονική και η Οικολογία κάτω από το πρίσμα των Εθνικιστικών ιδεών είναι δυο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες. Και ας φωνάζουν οι δήθεν οικολόγοι και επιστήμονες του συστήματος και των σαλονιών ότι η Ευγονική είναι ψευδοεπιστήμη.
Η Φυλή και η Φύση είναι για εμάς απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

*[αναδημοσίευση περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αρ.τ. 111]