15.4.10

Μαύρος τύφλωσε σκύλο επειδή ο σκύλος ήταν ρατσιστής και τον ενοχλούσε

Μία "προκατειλημμένη" ύπαρξη που επανειλημμένα δυσαρεστούνταν από τις μειονότητες ακρωτηριάστηκε από έναν μαύρο ο οποίος "κουράστηκε" από το αδιάκοπο γαύγισμα του σκύλου εναντίον του...είπε η αστυνομία.Ο Γερμανικός ποιμενικός έχασε το ένα μάτι. Ο δράστης δούλευε στις μεταφορές πετρελαίου όπου ο σκύλος βρισκόταν ως φύλακας. Συνελήφθη για κακούργημα βεβαρυμμένο για απίστευτη σκληρότητα.Ο Andrew Owens 58 ετών, θα προσαχθεί στο δικαστήριο της πόλης έπειτα από το αυτόφορο."Ο σκύλος αντιδρά στους μαύρους, τους λατίνους και σε οποιονδήποτε δεν είναι λευκός" Ο ιδιοκτήτης Paul Tocco δήλωσε. "Πάντα του γαύγιζε","Αυτός(Ο Owens) γνώριζε ότι ο σκύλος δεν τον συμπαθούσε, και γνώριζε το γεγονός ότι έπρεπε να μείνει μακριά από τον σκύλο."

Σύμφωνα με την SPCA :Ο μαύρος ακρωτηρίασε σκύλο που αντιπαθούσε τις μειονότητες. O ακρωτηριασμός ήταν απρόκλητος. Έγινε γύρω στις 7 το απόγευμα, όταν ο τεσσάρων ετών θηλυκός σκύλος που ακούει στο όνομα Jenna ήταν έξω στο Valley Oil στο 707 Nepperhan Ave. Ο Οwens, ο οποίος δούλευε εκεί σαν πολυτεχνίτης είχε απειλήσει και στο παρελθόν ότι θα σκοτώσει τον σκύλο και είχε πει στις αρχές ότι τον είχε δαγκώσει πριν ένα χρόνο.Την περασμένη νύχτα, επιτέθηκε στον σκύλο δήλωσε ο ντετέκτιβ Ken Ross. Στην συνέχεια τράβηξε ένα εννέα ιντσών μαχαίρι."Την χλεύαζε, έθεσε στο χέρι του ένα μαχαίρι και πετσόκοψε το σκυλί κατά μήκος του προσώπου του", είπε."Αυτός στην συνέχεια έκοψε το σκυλί πάνω στο δεξί μάτι, κάνωντας όλη την διαδρομή μέχρι το κόκαλο της οφθαλμικής κόγχης". Οι Tocco, η οικογένεια που έχει την εταιρεία, είπαν ότι άκουσαν το γαύγισμα του σκύλου και έτρεξαν έξω και είδαν τον Owens να χτυπάει τον σκύλο. "Ο σκύλος έβγαλε με δυνατή κραυγή, και όταν έτρεξα εκεί, γύρισε το κεφάλι της(H Jenna) προς εμένα και τότε είδα ότι ολόκληρη η δεξιά λευρά αιμοραγούσε" δήλωσε ο Tocco. Αντί να κυνηγήσει τον Owens, ο Τocco έβαλε την Jenna σε ένα υπηρεσιακό βαν και την οδήγησε στο νοσοκομείο ζώων στο Greenburgh. "'Eνας κτηνίατρος πραγματοποίησε έκτακτη εγχείρηση, αλλά το μάτι δεν μπόρεσε να σωθεί" , είπε ο Ross.Ο σκύλος έπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ζώων στο Scarsdale."Το σκυλί λογικά τώρα είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και εντάξει αλλά έχασε το ένα του μάτι" είπε ο Ross.

Ο ντετέκτιβ είπε ότι δεν είναι σίγουρος γιατί ο Owens έδρασε τόσο βάναυσα σε αυτήν την περίσταση. "Ποτέ του δεν χώνεψε τον σκύλο" είπε ο Ross.Ο σκύλος δεν τον δάγκωσε χτες, φαίνεται ότι όλα έγιναν λόγω θυμού."Θα μπορούσε απλά να το τρομάξει ή να του μιλήσει απότομα και δυνατά."Ο Οwens που ζει κοντά, συνελήφθη στο διαμέρισμα του στις δέκα και είκοσι το βράδυ. Ο Tocco είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναεπιτρέψει στον Owens να δουλέψει εκεί ξανά.