22.3.10

Παράνομο εκτροφείο Σερρών

Το φιλοζωικό σωματείο Σερρών πήγε, με την συνοδεία της αστυνομίας, στο παράνομο εκτροφείο των Σερρών για να διασώσουν τα σκυλιά τα οποία βρίσκονταν μέσα σε άθλιες συνθήκες. Μετά από συνάντηση με τον εισαγγελέα αποφασίστηκε να κρατήσει το ζώα το σωματείο μέχρι το τέλος του μήνα που θα έχει ολοκληρωθεί και η ποινικογραφία.
Απ’ έξω ο ηλικιωμένος πατέρας και η αδελφή του ιδιοκτήτη του εκτροφείου, παρακολουθούσαν την κατάσχεση των ζώων. Απειλούσαν συνεχώς για τις ζωές των εθελοντών που βρίσκονταν εκεί, κρατώντας μπαλτά, έβριζαν και συνεχώς φωτογράφιζαν τις πινακίδες από τα αμάξια των εθελοντών. Ο ιδιοκτήτης απουσίαζε από το συμβάν, επιστρέφει σήμερα Πέμπτη το απόγευμα και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθούν τα ζώα μέχρι το μεσημέρι.
Αν και δυστυχώς κάποια μέλη και εθελοντές άρχισαν να αποχωρούν και να υποστηρίζουν τον εκτροφέα, σύμφωνα με ότι καταγγέλλει ο φιλοζωικός όμιλος Σερρών, αυτό δεν τους πτοεί και είναι αποφασισμένοι να πάρουν όλα τα ζώα από εκεί και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτού του εγκλήματος.
Η πρόεδρος του σωματείου κ. Κοντού ξεκαθάρισε σε δήλωση της πως δεν έχουν προβεί σε μηνύσεις, διότι ο σκοπός της φιλοζωικής είναι να σωθούν τα ζώα τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες και όχι να χαλάσουν κάποιων τη δουλειά.
Σε όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν τον όμιλο το τηλέφωνο είναι 6970849083

Μ.Γ.