17.3.10

Άλλο ένα σκυλί πεταμένο...

Άλλο ένα σκυλί βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια ενώ ήταν ζωντανό την προηγούμενη εβδομάδα (05/03/2010), αυτή τη φορά στον Ταύρο.. Μετά από καταγγελία κάτοικου που άκουσε τις φωνές του άτυχου ζώου, ειδοποιήθηκε ο αντιδήμαρχος Ταύρου Γ. Μακρής, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.). Ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. έσπευσε και απεγκλώβισε το σκυλί το οποίο ήταν σοβαρά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο το σκυλί είναι πολύ αφυδατωμένο και πιθανότατα το τραυμάτισαν πριν το πετάξουν στα σκουπίδια διότι έχει έντονη προβληματική κινητικότητα στα πίσω άκρα. Ο ίδιος δεν έχει χάσει τις ελπίδες του και προσπαθεί να το σταθεροποιήσει. Γίνονται εικασίες πως ίσως να χτυπήθηκε με αμάξι και να πετάχτηκε μετά στα σκουπίδια ΖΩΝΤΑΝΟ.

Να επισημάνουμε πως το περιστατικό έγινε έξω από Δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα πολίτες και μαθητές να γίνουν μάρτυρες της διάσωσης του άτυχου αδέσποτου. Για την υιοθεσία του ενδιαφέρθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Περάματος.

Δήλωση του κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, προέδρου του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

«Συγκλονιστήκαμε από την κτηνωδία που προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Σ' ένα πλαίσιο ατιμωρησίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ΠΕΣΥΔΑΠ δεν ανέχονται αυτές τις αθλιότητες και φωνάζουν βροντερό «παρών», αποτελώντας ασπίδα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα. Ευχαριστώ θερμά τον αντιδήμαρχο του Δήμου Ταύρου, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Ταύρου και του ΠΕΣΥΔΑΠ για την ψυχραιμία και ευαισθησία τους απέναντι σε αποτρόπαια φαινόμενα. Πρέπει, όμως, να τονίσω ότι η λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, αφού η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας δεν έχει αποδώσει τους θεσμοθετημένους πόρους του 2008 και του 2009. Απευθύνω έκκληση στην κυρία Μπατζελή και στον κύριο Καρχιμάκη να μη συνδέσουν την παρουσία τους στο υπουργείο με το κλείσιμο του ΔΙΚΕΠΑΖ»

Μ.Γ.

Πηγή: http://www.adespoto.gr