10.12.09

Εθνικιστική Εξόρμηση στα βουνά της Κύπρου


Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) διοργάνωσε, με πλήρη επιτυχία, την πρώτη χειμερινή Εθνικιστική Εξόρμηση στα βουνά. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και την συνεχή βροχόπτωση τα μέλη μας, από όλες τις πόλεις, δεν πτοήθηκαν και με πλήρη ευταξία, πραγματοποιήσαν πεζοπορία, σε μία διαδρομή που ξεπερνούσε τα 15 χιλιόμετρα, σε ένα πανέμορφο μονοπάτι στα βουνά. Η διαδρομή ανηφόριζε μέσα από πυκνή δασώδη βλάστηση, κατά μήκος ποταμού, που έχει μονίμως τρεχούμενο νερό, καταλήγοντας σε ένα πανέμορφο καταρράκτη!
Το μονοπάτι ήταν ψηλού βαθμού δυσκολίας αφού έχει διαδρομή με δύσκολα χαρακτηριστικά μορφολογίας εδάφους, όπως ιδιαίτερα απότομες υψομετρικές διαφοροποιήσεις (ανήφορα ή/και κατήφορα), πορεία σε ιδιαίτερα ανώμαλο και απόκρημνο έδαφος.
Η πεζοπορία περιελάμβανε ασκήσεις, συζήτησεις καθώς και πολλά αλλά...
Για άλλη μια φορά, βιώσαμε την ξεχωριστή εμπειρία της περιήγησης στη φύση μαζί με τους συναγωνιστές μας με την σωματική κούραση να μην αποτελεί σημαντικό εμπόδιο, αλλά και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δίνει βάση σε τέτοιες δραστηριότητες που σκοπό έχουν εκτός από την σωματική άσκηση και την γνωριμία με μέρη της πατρίδας μας που βρίσκονται μακριά από τον "πολιτισμό", την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των συναγωνιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες: Ε.ΛΑ.Μ