6.9.09

"Το παράδειγμα απο την Αμερική"

Η νεοελληνική κοινωνία οδεύει ασταμάτητα προς την συνεχόμενη "αμερικανοποίηση" της. Η άκρατη ξενομανία του μέσου Έλληνα μας προστάζει πως ότι έρχεται από το εξωτερικό μπορεί να εφαρμοστεί και πρέπει να εφαρμοστεί για το καλό της πατρίδας μας.
Όμως όταν έρχεται η στιγμή που το "παράδειγμα από την Αμερική" είναι όντως κάτι το εφικτό και ωφέλιμο σε αυτή τη χώρα η μόνη απάντηση που θα πάρει κάποιος είναι ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αξία και πως οι αμερικάνοι είναι βάρβαροι και βλάκες.
Χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά δεχόμενοι όλη την υποκουλτούρα τους σαν δείγμα πολιτισμού και ακυρώνουμε ένα συγκεκριμένο μέτρο με δεδομένη την επιτυχία ή την αποτυχία του χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Ας αναλογιστούμε ποιος λαός είναι πιο βλάκας τελικά.
"Ο βασικός ύποπτος για τις καταστροφικές πυρκαγιές στους λόφους του Λος Άντζελες, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο πυροσβέστες, είναι πολύ πιθανό να καταδικασθεί σε θάνατο.Η φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο κατά 42% σήμερα το πρωί, μία εβδομάδα αφότου εκδηλώθηκε, κατέκαψε 154.000 εκτάρια και κατέστρεψε ολοσχερώς 76 σπίτια. Η κατάσβεσή της κόστισε πάνω από 37 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι ακόμα άγνωστο πόσα ζώα πέθαναν στις φλόγες. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εμπρηστής καταδικάζεται σε θάνατο. Τον Ιούνιο, επιβλήθηκε στον μηχανικό Raymond Lee Oyler η αυστηρότερη των ποινών για τις φωτιές του 2006, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε πυροσβέστες."
Ναι, απαιτούμε την εσχάτη των ποινών για τους εμπρηστές. Γιατί μόνο με ένα "παράδειγμα" και με την συνεχόμενη και ουσιαστική βελτίωση των μέτρων πρόληψης και πυρόσβεσης μπορεί να σταματήσει αυτή η τραγωδία.