23.8.09

Θέαμα θλιβερό: Δημαγωγούν επάνω στις στάχτες

Θλιβερό το θέαμα των περιφερόμενων με «στολές εκστρατείας» πολιτικών, οι οποίοι κυνηγούσαν τα κανάλια και τα κανάλια κυνηγούσαν αυτούς για να κάνουν δηλώσεις για την μεγάλη καταστροφή. Κανένας τους δεν τόλμησε να πει ΑΛΗΘΕΙΕΣ, αλλά αναλώθηκαν άλλοι σε κοινότυπες πασιφανείς διαπιστώσεις, που όλοι τις ξέραμε και άλλοι έκαναν τους αρχηγούς της πυροσβεστικής, πουλώντας εξυπνάδα ότι εάν αυτοί ήταν στα πράγματα όλα θα ήτανε διαφορετικά. Άλλοι, κάπως εξυπνότεροι, είπαν ότι δεν θα μιλήσουν τώρα, αλλά άφησαν δημαγωγικούς υπαινιγμούς… και άλλοι οι ακόμα πιο έξυπνοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου. Και τι να πουν; Λες και όλα αυτά που γίνονται στην χώρα έγιναν από το πουθενά. Λες και οι πολιτικοί αυτοί όλων των κομμάτων ήλθαν από το πουθενά. Σας παραθέτουμε ανακατεμένες τις δηλώσεις των πολιτικών για τις μεγάλες πυρκαγιές και σας καλούμε να μαντέψετε ποιος είπε τι:
"Βιώνουμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή. Οι στιγμές απαιτούν όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους μετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια"
"…Να σωθούν τα εναπομείναντα δάση και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλοι κίνδυνοι σε βάρος ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.
“…Καλό είναι αυτή την ώρα να ακολουθούμε όλοι τις οδηγίες των αρμοδίων. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της περιουσίας των πολιτών… Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης”
“Τούτη την ώρα δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες, τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν. Τούτη την ώρα οφείλουμε όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό. Προτεραιότητα βεβαίως έχουν οι ανθρώπινες ζωές και οι κατοικίες”.
"Είναι μια μεγάλη καταστροφή. Ομολογείται ότι ο συντονισμός δεν είναι ο καλύτερος δυνατός… Να βγούμε, όσο μπορούμε πιο αλώβητοι από αυτή τη μεγάλη καταστροφή και αμέσως μετά πρέπει να βρεθούμε και να μιλήσουμε σε εθνικό επίπεδο, για να προλάβουμε νέες καταστροφές. Σε αυτούς που ανήκουν αποκλειστικά τα συγχαρητήρια, είναι τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας."

ΕΝΑ ΑΦΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;