5.7.09

Τα "κόλπα" των φαστ φουντ

Οι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες των εστιατορίων φαστ φουντ έχουν ένα άρωμα που μας ελκύει με μαγικό τρόπο. Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη: οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Λιντς ανακάλυψαν με τη βοήθεια ενός εξαιρετικά ευαίσθητου αεροχρωματογράφου ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι εμπλουτισμένες με διαφορετικά αρώματα, όπως για παράδειγμα κακάο ή καραμέλα. Όταν οι τηγανιτές πατάτες τηγανίζονται δύο φορές (αυτή ειναι η περίπτωση των προτηγανισμένων πατατών), τότε ο συνδυασμός των αρωμάτων είναι εντονότερος. Οι επιστήμονες ανίχνευσαν ακόμα και άρωμα κρεμμυδιού, τυριού και λουλουδιών.