30.9.07

Μαύρος καπνός πάνω απ΄τη Κοζάνη


Στις 24 Σεπτεμβρίου ένα μαύρο σύννεφο τύλιξε την Κοζάνη προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους.Το γεγονός αυτό ώθησε τους κατοίκους να ξεσηκωθούν αυθόρμητα.Οι κατοίκοι επισκέφτηκαν τον διευθυντή του σταθμού Γρηγόρη Χατζηφώτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας λήψη μέτρων. Ο διευθυντής του σταθμού ενημέρωσε τους κατοίκους ότι στις 23 Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε λειτουργία δύο μονάδες του σταθμού.Εξήγησε ότι η εκκίνηση γίνεται με πετρέλαιο και με τα φίλτρα εκτός λειτουργίας,και σε αυτο οφείλονται οι εκπομπές του μαύρου καπνού.

Το γεγονός αυτό όμως δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται κάτω απο τη πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων.Ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και ο ΑΗΣ Καρδιάς βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, στη λίστα των 30 πιο ρυπογόνων μονάδων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Στη Κοζάνη η θνησιμότητα από καρκίνο είναι τετραπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η μοναδική κίνηση της κυβέρνησης ήταν η επιβολή του προστίμου των 600.000 ευρώ,χωρίς βέβαια να λαμβάνονται μετρα για την καταπολέμηση της κατάστασης.Η ασυδοσία της ΔΕΗ, σε ό,τι αφορά τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων συνεχίζεται με την ανοχή και τη συναίνεση του κράτους.
Του ίδιου κράτους που έχει υποσχεθεί προεκλογικά νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας,στη θέση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Για ακόμα μια φορα το σύστημα δείχνει το πραγματικό "κοινωνικό" του πρόσωπο.Πλήρης αδιαφορία για το περιβάλλον και το Ελληνικό Λαό.Συνεχής εξαπάτηση και υποσχέσεις για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης που πάντα μένουν στα χαρτιά.Θέλουμε μια Δ.Ε.Η που θα ανήκει στους Έλληνες και θα σέβεται το Λαό και το περιβάλλον.